Как да си улесним живота: Част 2

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Ако сте от хората, които все си обещават да започнат да спортуват, ама, ей така, от следващия понеделник, а той никога не идва, може би тази идея е точно за вас. Ведрата зелена тенис топка може да съчетае идеално полезното и приятното, даже две полезни: ще служи като отличен държател за разни неща, ще ви напомня постоянно, че не можете повече да отлагат това със спорта, а приятното е чудният свеж акцент, който внася в интериора


Случвало се е на всеки, умираш си за една бира, като се прибереш, минаваш през магазина, но има само топли. Или пък трябва да дадете последната студена на гостите, а за вас не остава. Ето чудесен лесен трик за бързо изстудяване: намокряте хартиена салфетка и я омотавате около бутилката, после пъхате в камерата. За минути ще стане идеално студена.


Вкъщи имаме десетки кабеляци, които все не може да бъдат изхвърлени, защото някой мистичен ден можело да потрябват. Максимумът, който сме постигнали с цел ред в хаоса, е да ги държим в обща кутия, но като трябва да се добереш до някой конкретно, настава едно дърпане и извиване, винаги успяват да се оплетат. Така че това хрумване е разкошно: ролките от тоалетна хартия служат като индивидуални гнезда за съхранение на кабелите.


Капкейкчетата са голяма мания, безспорно. А ние много си падаме по това да превръщаме едно хубаво нещо в направо прекрасно. Затова, следващия път, като печем капкейчета, ще ги сложим направо във фунийки за сладолед. Не 2 в 1, ами 200 в 1


Безкрайно досадно е, когато се отчупи едно от крачетата на клавиатурата, а ИТ-то на офиса все няма време да я смени. Бързо решение на вбесяващото кламбуркане насам-натам е да сложите щипка за хартия на мястото на липсващия клавиатурен крайник.


Колко пъти сте се парили жестоко в романтичен устрем да запалите свещта? Особено големите, толкова привлекателни свещи – винаги горят право надолу, като кладенец, и фитилът става направо недосегаем. Болезнени инциденти можете да си спестите, ако вземете спагет (може би се казва спагета, не знаем) и я използвате като дълга клечка, с което да заплите свещта.


Още по-болезнени са случаите с пирони. Уж гледаш, внимаваш, всичко е нагласено и преценено и тряяяяс! Ох. Ще си помогнете, като използвате най-обикновена щипка за пране, с която да придържате подлото пиронче. Няма изплъзване.


И накрая, една идея за любителите на ягоди. Ако някога е трябвало д априготвяте десерт с много от тях,з наете колко страшно досадно е почистването им. Затова, ето: промушвате сламка през средата и тя изважда всичко излишно.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

1,339 преглеждания

Comments are closed.