Половината бременни българки са със затлъстяване

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

month of pregnant

Половината бременни българки са със затлъстяване. Тенденцията очертаха лекарите, взели участие в дискусията “Как да подобрим живота на майките и бебетата, чрез изграждане на стандарти за правилно хранене”.

Според родните медици хората масово не спортуват, а една четвърт от семействата закусват с тестени изделия. Това води до прогресивен ръст на хората със затлъстяване, като проблемът не подминава и бременните жени.

Затлъстяването и излишните килограми не са единственият резултат от нездравословния начин наживот, подчертаха експерти. Прекомерното спазване на диети и консумацията на ограничен кръг от хранителни продукти е не по-малко опасно за бъдещите майки и техните деца.

Недоносените бебета в България са около 11%. Едва половината случаи са медицински, останалите зависят от майките. Една от най-честите грешки е бременните да се хранят само с плодове и зеленчуци. Бъдещите майки, а и техните бебета имат нужда от рационалното хранене изискващо консумацията на разнообразни и пълноценни храни.

Ограничаването на храната по време на бременността често това води до усложнения, които могат да станат причина за преждевременно раждане, недоносеност на бебето и редица други последици върху развитието му в бъдеще. Според специалистите безотговорното отношение на някои бъдещи родители към собственото им здраве дава пряко отражение върху живота на децата им.

Източник: hospital.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално Новини

Етикети:

1,548 преглеждания

Comments are closed.