7 простички тайни как да запазите връзката си секси

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

couple

Като съпруга с малки деца напълно разбирам какво означава да нямаш време и желание да обърнеш внимание на сексуалния си живот. Не че не искам да правя секс. Харесва ми, напротив, кара ме да се чувствам добре и бих искала да имам повече време за повече

Но кога да стане?

Времето е основен проблем, когато работим, отглеждаме деца и същевременно се опитваме да запазим здрава връзката си. Изисква много усилия и искам да подходя към въпроса по-умно, не по-усилено, за да имам добра връзка и сексуален живот.

Ето списък на нещата, които работят за мен. Номерът е в това да си осигуря време за всичко – за мен, за работа, за децата, за съпруга ми.

Работа върху връзката и визията за секса                                                                                        
Това трябва да бъде споделена визия за общите ни цели за връзката, сексуалния живот, къде искаме да стигнем? Толкова много двойки не дискутират какво се опитват да постигнат поотделно и заедно. Къде искате да бъдете след година? A след пет? Какво правим заедно, като двойка, като семейство?

Двойките със силна връзка споделят, че основата на отношенията им е приятелството. Говорете за всичко, като си направите романтична среща. Запишете си важните неща и ги сложете на хладилника, за да си напомняте каква е общата ви цел.

Определете си време за приятели
Това не се отнася директно за сексуалния ви живот. Но най-добрите мерки за осигуряване на щастие са опитите да живеем балансирано. Да се опитвам да отделя време за приятелките си, дори и веднъж месечно, не е лесно, но ми е толкова нужно. Когато съм с тях, чувствам, че всичко, което ми се случва, е напълно нормално. Освен това ми е много полезно да знам мнението им за работните неща, родителството, съветите им за връзката. Понякога се срещаме за коктейли, понякога тренираме заедно. Да имаш с кого да говориш за затрудненията си, може да бъде от голяма помощ. И да имаш по-възрастни приятели също помага много – можеш да обсъждаш с тях, как те са се справили с дадена ситуация. Ще бъдете по-щастливи, ако имате приятели, затова отделяйте време за тях.

Запазете си един ден седмично за романтична среша
Сигурно сте чували това и преди, но има добра причина за него: само този съвет спомогна много за спасяването на моята връзка и сексуалния ни живот, както и на много други двойки. Времето всяка седмица, отделено специално за съпруга ми, за да отидем заедно на вечеря и да си поговорим, ни държи свързани. Идеята на романтичната среща е да имаме спокойно време на разположение само за нас. На тези вечери чувам какви са неговите надежди, мечти, цели. Разбирам с кого работи, какво се случва в офиса им. Разказва ми за колебанията си, за проблемите, които среща, а аз съм в състояние да му помогна. Когато сме на среща, ние сме съвсем различни в сравнение с вкъщи. У дома винаги има прекъсвания, битки за играчки, кризи за мляко, повърнато … А на среща е времето за задълбочен разговор и наслаждение на храна, която никой от двама ни не е трябвало да сготви или да почисти. Цената на романтичните ни срещи – включително и парите за бавачката – е най-добрата инвестиция във връзката ни. И е доста по-евтино от един развод.

Определете си време за фитнес
Въвеждам тренировките като ангажименти в телефона си – иначе никога няма да отида. Посещенията във фитнеса са ключови за добрия сексуален живот, защото ме карат да се чувствам тонизирана, стегната, във форма. И либидото ми е по-добре, имам повече енергия, не съм отвратена, когато партньорът ми ме докосне, защото поне знам, че полагам усилия. 2 пъти седмично е по-добре от нищо (така си казвам).

Носете секси бельо под домашнте/работните дрехи
Да нося хубаво бельо ми помага да се чувствам секси. Нищо не крещи повече за липса на сексуалност от големи, бежови гащи. Да, след раждането се налага да носите подобни, но постарайте се да си сложите нормалните отново – ще се почувствате по-добре и готови на всичко.

Дръжте децата далеч от леглото си
От време на време да се сгушвате всички заедно е супер. Но не е супер, ако се превърне в навик всяка нощ и не остава място за интимност. Много двойки, които консултирам, не са съумели да спазят тази граница. Сексът просто го няма, когато децата спят във вашето легло и това не е добре нито за тях, нито за вас. Моето предложение е да пренесете децата извън спалнята си и да сложите ключалка на вратата, така че по-големите от тях да се научат да уважават личното ви пространство.

Бъдете партньорът, който искате да имате
Моята философия за връзката е, че не трябва да избирате правилния партньор – вие сте правилният партньор. Бъдете мили, отзивчиви и мъдри. Казвайте на партньора си, че оценявате помощта му, че е добър родител. Когато хората се чувстват оценени, те искат да бъдат по-близки. Ако трябва да отправите критика или да се оплачете от нещо, обградете думите си с позитивизъм, например: „Ще направиш ли еди-какво-си вместо еди-какво-си?“

Ако имате чувството, че нещата не са добре или че твърде много напрежение и гняв са се натрупали, потърсете помощ. Семейните консултанти могат да бъдат с вас за разрешаване на ситуацията.

Източник: Psychology Today

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

862 преглеждания

Comments are closed.