• No categories

Салата с нар в ябълки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Salata s nar v jabulki

Свежите зелени ябълки и зрънцата от нар приятно контрастират на землистия вкус на печеното цвекло в тази оригинална салата.

Необходими продукти за 4 порции
4 едри зелени кисели ябълки
1 глава печено или сварено червено цвекло
4-5 листа от рукола или айсберг
1 нар
1 ч. л. сумак
1 щипка смлян кимион
4 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок
зелени кълнове, по желание

Начин на приготвяне
1. Смесват се нарязаното на малки кубчета цвекло, накъсаната салата и семената на нара.

2. Разбъркват се заедно сумакът, кимионът, зехтинът и лимоновият сок.

3. На ябълките се отрязва капаче и вътрешността се издълбава. Веднага се намазват с лимонов сок, за да не потъмнеят, или до момента на поднасяне се държат в студена подкиселена вода. Вътрешността се нарязва на малки кубчета и се добавя към нарязаните зеленчуци.

4. Ябълките се напълват, всяка се залива с дресинга и отгоре се гарнират със зелените кълнове. Може да се поднесат върху легло от лед.

Рецептата ни е любезно предоставена от сп. „Меню“.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

787 преглеждания

Comments are closed.