7 знака, че бебето ви обича

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

baby love

Колкото и да е естествено бебенцето да обича майка си от мига, в който още се засели вътре в нея (както и тя него) няма как понякога да не се чудим сега това дребничко същество изпитва ли към мен чувства или не? Ето 7 признака, които специалистите посочват като определящи:

Вглежда се в очите ви: новородените обожават да гледат лица, а вашето е най-любимото. Според учените това умилително взиране е инстинкт за оцеляване, чиято цел е да предизвика обич и внимание от страна на този, който се грижи за бебето. Но също така е и началото на обичта от бебето към вас – осъзнаването колко важна сте за него.

Разпознава уханието ви: дори бебоче на една седмица веднага зивръща глава към предмет, носещ аромата на майка му, тениска например.

Усмихва ви се: първият път, в който дребосъчето ви дари с широка, пленителна усмивка, е абсолютно магически. Това е неговият начин да каже ясно „Обичам те“.

Говори ви: още първите пропърморвания и звучета на бебето са специално за вас. По този начин то се опитва да ви увлече в „разговор“, затова винаги му отговаряйте. Така и двамата се учите как да общувате с „истински думи“ по-нататък.

Иска да сте наоколо: около 6-месечна възраст бебето започва да забелязва, когато ви няма и това хич не му харесва. Сбръчква личице или заплаква, когато излезете от стаята, а щом се върнете се усмихва широко – това са признаците на нарастващата привързаност към вас.

Споделя интересите ви: независимо дали става дума за цветна книжка или купчина мръзно пране, ако вие сте много съсредоточени в нещо, същото ще прави и бебето ви. Педиатрите казват, че това е знак за нарастващото отношение към вашите занимание и показва колко много цени на какво обръщате внимание.

Изпозлва ви като щит: не се изненадвайте, ако бебето заравя главичка в гърдите ви, когато някой непознат за него се приближи до вас. Това неспокойство от нови хора е нормална фаза и това, че бебето се обръща към вас за защита, означава, че ви се доверява напълно.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

7,153 преглеждания

Comments are closed.