Как да си улесним живота

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Животът и без деца си е достатъчно… хм, предизвикателен, нека бъдем деликатни. Но след тяхната благословена поява в дните ни настъпва един особен, ужасно трудно овладяем хаос, който много често води до тотална загуба на време, ред и изобщо яснота на мисълта Затова от ама голямо значение е да си помагаме с всичко, което можем – и ето защо решихме да ви представим няколко страхони идейки, които със сигурност ще ви бъдат страшно полезни. Всичките са лесни, евтини и много практични за облекчаване на ежедневието.


Ако хлапето ви отново е изрисувало половината стена, явно ще се пребоядисва. Помогнете си с капещата четка, като сложите ластик над кутията с боя, така ще можете да отцеждате излишното количество боя, преди да е окапало всичко.


Нали знаете тези ужасни пластмасови опаковки, които сякаш са направени за отваряне от спец частите? Е, решението е да подхождате към тях с отварачка за консерви! Бързо, лесно, без повече болезнени порязвания и счупени нокти.


Така и не ви остава време да пдоредите шкафа с препаратите и всеки път просто набутвате с мъка последно изпозлвания, само за да затворите варатата пред грозната гледка на хаоса вътре? Опитайте с поставка за обувки, във всяко джобче – препаратче!


Съвършенството е постижимо във всеки аспект, дори при рязането на тортата. Вече няма да има неравни парчета, разпаднали се на трхои преди сервирането си още. Използвайте конец за зъби, за да разрежете равно и бързо.


Магическият номер е напълно приложим и за меки сирена – чудесен начин да избегнете досадното полепване по ножа.


Детенцето ви редовно ви буди посред нощ с болезнени викове, защото пада от легълцето си? Грабвайте чаршаф с ластик и мека продълговата играчка за вода и направете сигурна преграда срешу среднощните инциденти.


С една ръка режете продуктите, с другата бъркате, с третата отгръщате книгата с рецептите…а, да, нямате трета ръка И ние сме така, затова препоръчваме този елементарен начин да си помогнем по време на готвене – закачалка за панталони.


Все не можете да запомните кой ключ от къде беше? То едно ли е, две ли са – вкъщи, втората ключалка вкъщи, вратата на кооперацията, при мама, при свекървата, офиса… Ето готина и забавна идея – боядисайте краищата на ключовете с лак за нокти. Човек много лесно се ориентира по цветове и за нула време ще знаете кой коя врата отваря.


Един от най-сигурните начини да си счупите нокът по подчертано грозно и болезнено е да се опитвате да отворите халката на ключодържателя, за да вмъкнете или измъкнете някой ключ. Ако се възползвате от помощта на уредче за изваждане на телчета, обаче, нямате проблем.


Каквото и да правите, както и да гънете кофата, тя просто не влиза под чучура на мивката? Значи, взимате малка лопатка и я слагате под струята – за минути кофата ще е пълна, без да се олее целият под.


Винаги ви остава излишна опаковъчна хартия, просто няма как човек да прецени колко точно ще е необходима; а пък да изхвърляме останалите ролки просто не е вариант Много лесно решение за прегледничко съхранение е рулото от тоалетната хартия, срязвате го по дължина и служи като чудесен придържвач.


Детето вече е съумяло да издере по-голямата част от скъпите ви дървени мебели? Не се притеснявайте, има решение, пък е и доста лесно. Взимате орехче и с него натърквате драскотините, доказано действа. Работи само за по-леките поражения, обаче.


Точно се обърнете и тенджерата е кипнала? Да, обикновено така става, за да може да се нацапа отново току-що измитият котлон.  Ако сложите отгоре обаче най-обикновена дървена лъжица, няма да изкипи. Изпробвано, работи.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

1,870 преглеждания

Comments are closed.