„Стая за усмивки”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

staq za usmivki

В столичната Педиатрична клиника на Втора многопрофилна болница за активно лечение ще отвори врати специално оборудвана детска „Стая за усмивки”. Инициативата е на сдружение „Азбукари” и се осъществява благодарение на Еxperian България, която финансира изцяло проекта.  Идеята е малките пациенти да прекарват в приятна среда престоя си в болницата и така
по-лесно да  преодоляват страховете преди преглед или манипулация. Визията и интериорът на „Стаята за усмивки“ са подбрани от специалисти. Целта е да се постигне чувство на утеха, спокойствие и уют. Обзавеждането и игровите елементи, застъпени в проекта, взаимно ще се допълват и подчертават.

Увлекателно в „Стаята за усмивки” ще е изобилието от занимания, които ще развиват въображението на хлапетата, сред тях и на деца с увреждания. Някои ще се наслаждават на герои от любими приказки чрез модерна система за домашно кино. Обстановката ще е създадена така, че да се доближава максимално до домашната, където има топлина и комфорт. „Стаята за усмивки” е подходяща за децата от 3 до 12 години, но тя ще спомогне и за сближаване на родителите, като ще насърчи комуникацията между тях. Сред децата си те ще споделят житейски опит и ще разменят съвети, впечатления и емоции. Чрез общуването си ще създават приятелства, ще се подкрепят в преодоляването на трудностите и ще споделят позитивни емоции от успехите.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

794 преглеждания

Comments are closed.