3 прости, но изпълнени с въображение идеи за игри

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

laundry basket

Имате ли си вкъщи пеленаче, което се радва на игрите с въображение? Моето дете сега е на 17 месеца и обичам да наблюдавам как играта й се развива, включвайки все по-смиелно общуване с няко простички предмети. Ето 3 от любимите й игри в момента:

Кошът за пране (или картонена кутия)

Спомняте ли си как се возехте в коша за пране като дете? Самолет ли беше? Лодка? Влак? С малко въображение и весели песни добрият стар кош за пране се превръща в каквото превозно средство си поискаме.
Докато си играем, често пеем любимите песни, щурмувайки насам-натам из стаята. Така е много по-забавно!

Преобличания

Дребосъчетата страшно се радват, имитирайки своите мама, тати и другите важни членове на семейството, като се обличат с техните дрехи и кичат с техните аксесоари. За начало можете да си направите малка колекция от ежедневни предмети, като например:

Шапки
Слънчеви очила
Чанти
Ленти за коса
Стари часовници
Портмонета
Стари мобилни телефони
Обувки без ток

С времето ще допълвате колекцията и можете да включите както купени, така и ръчно направени от вас костюми на любими герои, крила на фея, различни маски, животински опашки…
Ако поставите огледало на подходяща за мъничето ви височина, така че да може само да се оглежда в него, ще подпомогнете развиващото му се усещане за самото себе си; ако пък съхранявате колекцията в кошничка на лесно достъпно за него място, ще насърчите изграждането на способността му за самостоятелни занимания и игра.

Пикник или чаено парти
Тази покана за игра е идеалният повод да въвлечете в забавата и по-големите деца – както в подготовката, така и в самата игра. За да си направите пикник, просто постелете на пода одеало (може и навън, ако имате двор) и сложете върху него нечупливи чаши и чинийки, чайник и няколко неща уж за ядене. А пък можете и да съчетаете пикника с времето за следобедна закуска.
И не забравяйте да поканите любимите играчки да се присъединят към партито – колкото повече, толкова по-весело!

Източник: Childhood101

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Игри

1,866 преглеждания

Comments are closed.