Чертичка! Две?… Само една…

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

sad woman

Пишкате, където трябва, чакате три минути и… не, не сте бременна. Може би сте малко разочарована или може би се чувствате напълно провалена. В зависимост от възрастта ви, може би се паникьосвате, че времето изтича! Но – трябва да останете позивитвни и да продължите към следващия месец. Ето няколко съвета, които да ви помогнат в трудния момент: 

Говорете за това – може и на себе си

Няма един универсален начин за всички, по който да се справят с отрицателния тест, казват психолозите. Тъгата, гневът и вината са тотално неприемливи, но съвсем реални, когато отрицателния тест ни се случи. Истината е, че тези чувства няма да си отидат от само себе си, ако, ако не говорите за тях. Разкрийте чувствата си и ги изведете навън с думи. Не просто да ги прогонвате, а да говорите за тях с положителни думи като: „Не стана този път, но знам, че накрая това ще се случи.” или „Когато е писано да стане, ще стане,” или дори си напомнете, че, ако не успеете първоначално, не се страхувайте да опитате отново. Говорете с тези, с които се чувствате най-удобно, независимо дали е партньорът ви, най-добра приятелка или членове на семейството. Говорете на себе си, дори, ако се чувствате леко глупаво първоначално. Освободете се от мисли, които започват с „никога”, и вместо това използвайте позитивен разговор със себе си.

Приемете, че вие и парньорът ви може да не сте на една и съща страница

Когато говорите с партньора си, запомнете, че той или тя може да приеме новините различно от вас – и това е съвсем нормално. Всеки реагира, отговаря и обработва новините различно,така че избягвайте желанието да сте ядосани, обидени или наранени, ако парнтьорът ви не е съкрушен от новините като вас. 

Забравени планове

Помните ли онази ваканция в Европа, курса по рисуване или огромният роман, които искахте да подхванете вместо да се фокусирате в започването на семейство? Сега е времето да действате. Полезно е да не оставяш живота си на изчакване. Не се дръжте така сякаш заради това, че се опитвате да забременеете, всичко друго трябва да чака. Но в същото време, не се и преструвайте, че отрицателният тест не се е случил. Имайте нагласата, че ще забременеете, когато е писано. Междувременно излезте навън и се наслаждавайте на живота.

Намерете точните хора, на които да се доверите

Нормално е да искате да говорите за това през какво преминавате, но едва ли бихте искали да обикаляте наоколо, разправяйки на всеки, че се опитвате да забременеете. Обградете се с хора, които ще бъдат подкрепящи във вашето пътуване да заченете, което означава да намерите хора, които няма да ви питат всеки месец дали вече сте бременна. След като откриете тези хора, бъдете директни и честни, казвайки им по какъв начин бихте искали да сте подкрепяни и успокоявани. Например, ако не искате да ви се споменава за лечение за плодовитост или не искате да се чувствате притиснати да отидете на партито за бебето на братовчедка ви, кажете им го.

Изживейте го, но след това продължете

Статията продължава на следващата страница…

negative pregnancy test

Изживейте го, но след това продължете

Зачеването е процес – и може да отнеме много по-дълго, отколкото сте си представяли. Но само защото често отнема месеци и месеци, не означава, че всеки от тези месеци не е труден. Дайте си времето и пространството да страдате. Направете си вашето парти за съчувствие с приятели, ако това е от което се нуждаете, но не му позволявайте да продължи повече от час. Важно е да се фокусирайте във всичко, което имате и бъдете горди и благодарни за това. 

Отидете на лекар преди да имате притеснения

Може би се опитвате да забременеете само от няколко месеца, но няма да навреди да си уговорите час с вашия гинеколог след няколко провалени опита. В най-добрия случай, той ще ви даде полезни съвети, които може да ускорят процеса, а в най-лошия случай, ще ви информира, че може би е време да се срещнете със специалист по плодовитостта. Доведете партньора си (за да може да бъде прегледан) и си напомнете един на друг, че сте заедно в това независимо от всичко.

 



Източник: living.msn.com 


Прочетете още:

d6e6ceee2e26b037951b0d20241ce96e_big  Изкуството да си направиш тест за бременност

ot-drugata-strana-1  От другата страна на стъклото

adi_tatako1  Нашето мечтано раждане през погледа на един татко

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Зачатие

2,348 преглеждания

Comments are closed.