• No categories

Тарта със смокини и домати

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Tarta sas smokini i domati_660x430

В Испания смокините не са само за десерти. Може да ги срещнете със свинско или друго месо, а в тази рецепта комбинацията е с домати, сирене и маслинена паста.

Необходими продукти за 6 – 8 парчета:

500 бутер тесто

1 малко яйце

2 с. л. маслинена паста от каламата
3 пресни смокини, нарязани на резенчета
200 г чери домати, нарязани на половини
100 г катък от козе сирене
3 стръка мащерка
100 г пармиджано или козе кашкавал, настърган
2 с. л. лек зехтин

Начин на приготвяне
1. Бутер тестото се слага върху хартия за печене в правоъгълна тавичка. Намазва се с разбитото яйце. Слага се да се пече във фурна, загрята на 200° С за 10 – 15 мин. или докато се изпече и се зачерви добре.

2. Изпечената основа се изважда от фурната и се притиска с кухненска ръкавица, за да спадне. Намазва се с маслинената паста. Отгоре се подреждат смокините, доматчетата и малки лъжички от катъка, разбъркан с мащерката. Всичко се поръсва с пармиджано и зехтин и се запича още 15 мин. само на горен реотан, докато се зачерви.

Рецептата е любезно предоставеа от списание Меню.


Вижте още вкусни рецепти:

ham_mustard_tart  Тарт с шунка, горчица и пресен лук

blueberry_pancakes  Палачинки с боровинки и лимон

Kish_0  Киш с домати и моцарела

tart%20sus%20spanak,%20gubi%20i%20koze%20sirene  Тарт със спанак, гъби и козе сирене

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

3,225 преглеждания

Comments are closed.