Кое е първо: сватбата или бебето?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo


Нашите баби най-вероятно изобщо няма да разберат този въпрос. Те на са могли да избират – винаги сватбата е била първа в списъка със задачи, след това бебетата. Ние вече имаме избор. Живеем на семейни начала, забременяваме, раждаме и след няколко години решаваме да организираме тържество. Или спираме да се пазим малко след годежа и докато дойде време за сватбата вече имаме бебе на път – дали да изберем да се оженим с голям корем или да отложим сватбата, когато бебето се е родило и ние сме в добра физическа форма? И това са само два от най-популярните случая, сигурно има и други ситуации, в които за конкретната двойка е по-добре първо да имате дете и след това да сключат брак.

Добрата новина е, че сме подготвили списък със съвети как да се справите с тази специална ситуация, така че да останете спокойни и да се наслаждавате на вашия ден.


wedding_baby

Отложете малко: първите месеци от живота с новото бебе обикновено са много изтощителни – майката има нужда да се възстанови от раждането, напасвате си програмите с новото човече, учите се как да разпознавате сигналите, които ви подава, кърмене, недоспиване, списъкът е дълъг. Вземете си достатъчно време да се опознаете с бебчето и да си изградите програма на дните и нощите заедно и тогава започнете с планирането на сватбения ден. Ако искате да кърмите, добре е бебчето да е навършило една годинка преди събитието, защото ще ви е по-предизвикателно да намерите сватбена рокля, която да позволява кърмене или ще трябва да се цедите предварително и да оставите достатъчно кърма на човекът, който ще се грижи за бебчето по време на церемонията.


bulka_priatelka

Професионална помощ:  потърсете професионална помощ от сватбени агенти, които ще ви облекчат в повечето или във всички задачи свързани със сватбената организация. Ще отделите няколко часа, за да обясните изискванията си и след това ще оставите търсенето и представянето на различните избори в ръцете на сватбения си агент. Той или тя ще направи необходимите проучвания, ще се свърже с подходящите подизпълнители и ще ви представя списъци с избори. Ще преговаря от ваше име, ще запазва, ще плаща капаро. Ще състави план и ще го обсъжда с вас и ще го следва. Ще присъства на сватбения ден и ще координира и ще се грижи, сценарият, който е подготвил и вие сте одобрили, да се случи, както сте го планирали.


bulka_back

Приятели и роднини:  в допълнение на сватбения агент, можете да включите помощ от близките си приятелки, бъдещата кума и шаферки. Помолете майка си или някоя леля и братовчедка, с която сте близки да гледат бебето, докато вие избирате сватбената си рокля. Свържете се със състудентка от университета, която живее в Щатите и я помолете да ви донесе обувки или бижута от там, които сте избрали от някой сайт, който предлага богат набора от такива стоки и то на много по-добри цени от Европейските.


woman_delegate

Делегирайте: въпреки, че ви се иска да контролирате всичко, сега бебчето е в центъра на вашия свят и ще трябва да се примирите, че няма всеки избор да мине през вашите ръце. Оставете избора на DJ на бъдещия си съпруг. Помолете кума да му помогне в избора на костюм. Бъдете диригента и оставете всички останали да бъдат оркестъра.


busy_mom

Съчетавайте:  можете да включите подготовката за сватбата в ежедневната ви рутина с бебко. Помолете сватбения агент да ви определи среща с фотографите, декораторите и сладкарите, в парка или в кафене близо до парка, в часовете ви за разходка. Отмятайте преглед на възможности, избори, мейли и телефонни разговори, докато бебето спи. Ако ползвате слинг или носите бебето си по друг начин, можете да го взимате дори като правите важни избори като сватбена рокля. Взимате сестра, братовчедка или приятелка да го забавлява, докато вие пробвате.

Най-важното, за да имате незабравим сватбен ден след бебе – забравете очакванията си за перфектния ден и се наслаждавайте. Все нещо ще се обърка, не всичко е във ваш контрол. Въпросът е да не се вторачвате в детайлите, а да се фокусирате върху голямата картина – вие се омъжвате за любовта на живота си, имате прекрасно малко създание, което я олицетворява и  празнувате с най-близките си хора. Наслаждавайте се!


За автора:

Tedi_svatba

Теодора Лилова-Стоянова е щастливо омъжена с две деца. Тя има успешна кариера в сферата на управлението на проекти, но решава да стане професионален сватбен агент, когато започва да търси такъв за своята собствена сватба. След 9 (нито повече нито по-малко) неуспешни срещи с 9 сватбени агенти, всеки от които й предлага панделки и балони и в най-добрият случай телефон на фризьорка за сватбени прически, Теодора разбира, че идеалният сватбен агент, който умее да планира всичко и да се движи по плана, не съществува, затова тя решава въпреки натовареното си работнио ежедневие да положи началото на тримесечен проект “Сватба”, който управлява сама. Ето как в последствие изживява сватбата на мечтите си, а след нея помага на много други бъдещи съпрузи да преживеят най-красивия ден, за който някога са мечтали. 

Можете да откриете услугите й тук:www.inannabg.com




Прочетете още:

divorced_parents  Семейните и самотните майки

e3940eb5b4b5a9470917dc7e9e970f3b_big  С деца на сватба

pregnant-clock-600x500  101 идеи какво да направите, ако преносвате

adi_tatako1  Нашето мечтано раждане през погледа на един татко

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

3,726 преглеждания

Comments are closed.