• No categories

8 занимания за деца за лятото

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

Събрахме няколко от най-любимите ни идеи, на които се натъкнахме в Pinterest и решихме да ви ги покажем, защото са много креативни, цветни и ще се харесат много на децата ви.

За тях ни трябват само неща, които вече имате вкъщи: камъчета, капачки, пликове от амабалажна хартия, тишу хартия, лепило, акрилни бои….

Вижте ги:

Занимание 1

Къщичката на моите мечти

paper_house

За това занимание ще ви трябват: хартиен плик, гланцово блокче, лепило, флумастри и много въображение.

Покажете на детето как да направи къщичката, в която иска да живее. Попитайте го как си представя прозорците, градината, цветята. Всичко това можете да изработите заедно според проекта-мечта в съзнанието на детето ви. Така ще му помогнете да материализира мислите и емоциите си и да дава израз на мечтите си. А това е важно за умението му да ги разбира и да се опитва да ги сбъдва в бъдеще.

Занимание 2

Композиция от картини

pictures_trees

Снимка: mypinsblog.tumblr.com

За това занимание ще ви трябват платна за картини (намират се лесно в книжарници, магазини за художнически материали, магазини за играчки), няколко клончета с интересна форма, бои, копчета, листа, мъниста – изборът е ваш.

Залепете клончетата за платната с топъл силикон или друго лепило – а преди това можете и да ги оцветите. Покажете на детето как може да направи корона на дървото – от копчета, изкуствени цветя, мъниста или да „напечата“ листенца с пръстите си.

 

Занимание 3

Нарисувай крава в една стъпка

cow

Снимка: www.alattewithotta.com

За това художническо начинание ще ви трябва платно за картина, акрилни бои и едно детско краче.

Нарисувайте розова муцуна на петата и сива глава по останалата част от стъпалото и накарайте малкитя художник да свърши по-важната част от работата с една стъпка върху платното. След това трябва да добавите очите, ушите и ноздрите.

Готово!

Занимание 4

Вземете скъпоценен отпечатък

glina_prints_1

Снимка: theimaginationtree.com

За това занимание ще ви трябва глина за моделиране – продава се в книжарници, в детски магазини и такива за художнически материали. С част от глината (понеже обикновено тя е доста голямо количество) размесете плочка, върху която детето ви трябва да стъпе и после да притисне и ръката си. Може да се наложи да повторите няколко пъти, докато сте доволни от резултата.  Когато имате добър отпечатък, направете две дупки за закачане в горния край на плочката и оставете глината да съхне за няколко дни. След това закачете това творение на стената в детската стая.

Занимание 5

Шарен ластик от балони

kinder niños kids reciclaje recycling globos luftballon balloon

Ще ви трябват многоцветни дълги балони от тези, предназначени за правене на фигурки. Те се намират лесно в детските магазини и се продават на цели пакети.

Накарайте детето да ги навърже един за друг и ето, че вече има цветен ластик за игра! Покажете му игрите на ластик, които знаете от своето детство.

Занимание 6

Калинки

lady_bugs

Снимка:media-cache-ec3.pinimg.com

Ще ви трябват няколко метални капачки от безалкохолни и акрилни бои.

Накарайте малкия художник да нарисува калинки на капачките и изчакайте да изсъхнат.

Сега можете да ги използвате за украса на саксиите или да им залепите магнитчета и да ги ползвате за закрепване на бележки върху хладилника.

Занимание 7

Морски шах

morski_shah

Снимка: chickenscratchny.com

За този кръжок ще ви трябват речни камъчета – трябва да са обли и плоски. Ще ви трябва и кръгла дъска – можете да използвате отрязан дънер, както на картинката или кръгла дъска от магазин за домашни потреби или дори коркова подложка.

Нарисувайте от тях по 5 пчелички и 5 калинки и започвайте игра на морски шах.

Занимание 8

Дракон

paper_cup_dragon

Снимка: babyccinokids.com

За тази маска ще ви трябва картонена чаша, тишу хартия и лепило.

Махнете дъното на чашата. Нарисувайте очи на дракона и залепете ленти от тишу хартията, които да представляват огнените езици, които драконът бълва. Готово!

 

Подобни статии:

Childhood-101-Catching-Colours_Art-and-Science  Цветовете и светлината

sun_movbile  6 висящи идеи

melted%20crayon%20canvas_ready  Картина от разтопени пастели

4a8ab7e9092cf979af64b2a86b828bd8_big  Как да си направим брошка-ягода

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

17,002 преглеждания

Comments are closed.