• No categories

Салата с кускус и черна леща

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Салата с кускус и черна леща

Лято е! А какво по-хубаво в лятната вечер от свежа салата. Ако искате да зарадвате себе си и хората около вас с нещо, което се прави наистина бързо, нещо леко и в същото време достатъчно засищащо няма по-подходящ кандидат от салата с кукус и черна леща.

По идея от myrecipes.com

Продукти:

  • 100 гр. черна леща
  • 120 гр. кускус
  • 1 средно голям домат
  • 1 малка краставица
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 връзка магданоз
  • 2 стръка прясна мента
  • прясно изцеден сок от 1/2 лимон
  • 3 супени лъжици зехтин
  • сол и прясно смлян шарен пипер

Лещата се измива и се слага в тенджера. Залива се с вода (около 1 литър) и се вари на умерен огън 15-20 минути или докато стане готова. Отцежда се. Залива се със студена вода и отново се отцежда.

В друга тенджера се слага 250 мл. вода да заври. Посолява се. Щом заври водата, в нея се изсипва кускусът. Маха се от огъня, похлупва се с капак и се оставя настрана за 5-6 минути. След като абсорбира водата, кускусът се разрохква с вилица.

Доматът и краставицата се нарязват на кубчета. Магданозът, ментата и пресният лук се нарязват на ситно.

В купа се смесват сварената леща, кускусът, зеленчуците и зелените подправки. Разбъркват се, овкусяват се със сол, прясно смлян шарен пипер, зехтин и лимонов сок. Салатата отново се разбърква и се сервира.

Обратно към седемте рецепти на Йоана

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,375 преглеждания

Comments are closed.