• No categories

Гъби с ориз

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Gubi-s-oriz

Гъбите с ориз са вкусно и любимо ястие, защото се приготвя бързо и може да се сервира като основно със салата или като гарнитура към месо или риба.

Необходими продукти за 4 порции:

– 200 г гъби
– 100 г ориз
– 1 глава кромид лук
– 5-6 с.л. зехтин или олио
– 300 мл гореща вода
– 1/2 връзка копър
– сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на ситно. Здушете го в мазнината за около 4-5 минути на средна температура.

2. Добавете измитите и нарязани гъби и продължете готвенето още няколко минути.


3. Залейте с горещата вода и прибавете добре измития и почистен ориз.


4. Посолете и оставете на тих огън под капак за около 20 минути, докато оризът набъбне и поеме течността.


5. Поръсете с черен пипер и нарязания на дребно копър.

Още апетитни предложения:

   Крем супа от леща

   Салата от броколи

   Седем здравословни рецепти с ябълки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

7,352 преглеждания

Comments are closed.