• No categories

Да си направим есенни звезди

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Есента е прекрасен сезон в много отношения. Той е шарен и красив. Може да бъде топъл и слънчев, но и да ни завали студен дъжд. По пазарите е отрупано с ярки, цветни и вкусни плодове и зеленчуци. По улиците мирише на печени чушки. И безспорно, едно от най-хубавите неща на есента е, че при разходките в парка или планината може да съберем на цели торби с истински съкровища, които след това с малко въображение да превърнем в големи красоти. 

В повечето случаи събираме и майсторим неща от листа, кестени, жълъди, клонки. Сега обаче, ще са ни нужни дръжките от листата на кестените, от които да направим красиви Есенни звезди, с които да украсим дома си. Вижте как може да си ги направим.

За есенното вдъхновението благодарим на:

krokotak-logo
http://krokotak.com

Тази задача е чудесен повод за разходка в парка с децата. А и намиране на занимание – да се събират дръжки от листата на кестените.

Различни изсъхнали листа или клонки с червени шипки ще бъдат чудесен детайл от вашите звезди. Така че се оглеждайте и за това.

Необходими са ви само изсъхналите дръжки от листата и шнур с метална нишка за завързване. Ако нямате такъв шнур, може да използвате ластичета и всякакви други връзки или панделки, които имате вкъщи.

За една звезда са нужни по 10 еднакви по дължина изсъхнали дръжки.

Когато ги завързвате, гледайте да са промушени последователно  – едно отгоре, едно отдолу. Така става здрава звездата и не се налага допълнитено закрепване.

Накрая може да доукрасите с останалите природните материали, които сте събрали предварително.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,674 преглеждания

Comments are closed.