Публикувано в сп. Първите седем, август 2012

detska gradina slunchogledi - 1


В този брой ви представяме частна детска градина „Слънчогледи” и разговаряме с  г-н Захари Димитров, директор на градината, възпитаник на Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура. 


Г-н Димитров е завършил СУ „Св. Климент Охридски” през  1997 г., Факултет „Начална и предучилищна педагогика“, Магистър „Специална педагогика“. От 1998г. работи в сферата на частното образование и международни образователни проекти. Директор на градината е от 2008 г.

П7: Разкажете ни малко повече за детска градина "Слънчогледи"?

З.Д.: Частна детска градина „Слънчогледи” се намира в селище от затворен тип – Комплекс „Бяла черква”, Панчарево. Сградата е специално проектирана за отглеждане на деца. Разполага с модерно обзаведени зали за игра и учебна работа, както и площадки за занимания на открито. От новата учебна 2012/2013 г. предстои да отворим разширението на нашата градина. Така тя ще може да приеме по две групи във всяка възраст от яслената до подготвителната за училище.

Детската градината съществува от 2008 г. – съвсем скоро ще навършим 5 години и ще отпразнуваме първия си юбилей.

Програмата на детската градина включва задължителната предучилищна подготовка, английски език всеки ден, спорт – плуване, конна езда, занимания с изкуства – музика, танци, приложно и изобразително изкуство и активни игри. Всички дейности са ръководени от квалифицирани преподаватели. Градината е лицензирана от Министерство на образованието и науката и издава документи за завършена подготвителна група.


П7: Как минава един ден в детската градина?

З.Д.: Всеки ден е различен, но винаги пъстър, цветен и активен за децата. Половината от заниманията са на английски език. При нас звучи много музика. Тя е фон и в игрите и по време на храненията. Заниманията на открито също са ежедневие, дори при лошо време не пропускаме да излезем на разходка на чистия въздух в полите на планината. Така с весели игри, тренировка, песни, танци и други творчески дейности денят минава неусетно и незабравимо.

detska gradina slunchogledi - 3