Шест правила за хубава храна

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Все повече започва да се говори за устойчив начин на живот. Но какво всъщност можем да направим и как можем да  допринесем за един по-хубав и здравословен начин на живот. Предлагаме ви няколко неща, които не са трудни да ги спазваме, но пък ефектът им е огромен:


Консумирайте храна, която е типична за България и която е сезонна, за да намалите енергията, използвана за производство, транспорт и съхранение.


Определете храната, която най-малко е вредна за природата и околната среда, като тази, която е официално одобрена за органична.  


Ограничете до минимум продуктите от животински произход (месо, яйца, млечни продукти). Животновъдството допринася най-много за климатичните промени, затова консумирайте повече плодове, зеленчуци, бобови растения, ядки и зърнени култури.


Изключете рибата и морските дарове, на които не знаете произхода. Консумирайте риба, която сте закупили от био магазин или която знаете от къде е.


Избягвайте консумацията на бутилирана вода. Вместо това пийте от чешмата, която може да пречиствате с филтър. Така ще намалите разходите за транспорт и съхранение


Гответе и се хранете здравословно. Не използвайте сол или консумирайте само хималайска, не слагайте олио или други мазнини в храната, както и изкуствени добавки.        

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

1,354 преглеждания

Comments are closed.