• No categories

Меденки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

medenki

Продукти:
300 гр. мед, 200 гр. масло, 2 яйца, 1 ч. л. сода бикарбонат, 500 гр брашно, ½ ч. л. карамфил,
1 ч. л. канела, 1 ч.л. индийско орехче,  1 ч.л. джинджифил
за бяла глазура:  50 мл кокосова сметана, 100 гр. кашу, 2 с.л. кокосово масло, какао, цветна заха  или кокосови стърготини за поръсване.

Приготвяне:
Пресейте брашното и содата, оформете кладенче и сипете в него предварително разбърканите мед и масло.  Замесете средно твърдо тесто. Разточете кора с дебелина половин сантиметър. Изрежете сладки във формата на сърце. Изпечете ги в умерена фурна. След като изстинат, ги намажете с любимото си сладко или с шоколад. Трябва да ги направите няколко дни предварително, за да имат време да отлежат и омекнат. Поръсете с пудра захар.


От „Готварската книга” на Невяна Кънчева на издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,730 преглеждания

Comments are closed.